lauantai 24. lokakuuta 2015

Perinteinen omenapiirakka

Aineet:

200g voita tai margariiniä
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja (tässä 2,5dl vehnäjauhoja, ½dl kaurahiutaleita)
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
3-4 omenaa
kanelia päälle

Sulata rasva ja sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää vehnä/kaura/mitähaluat jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää muna, maito, leivinjauhe ja vanilijasokeri. (taikina on valuvaa, muttei litkua)
Kaada voideltuun vuokaan, pino omenansiivut piirakan päälle, mausta halutettasi kanelilla (kuka ei haluaisi?!)
Paista 200'C n. 30min

Jälkikommentit:
Tämä tuhottiin yhdessä illassa vanilijakastikkeen kera. Oli siis hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti