lauantai 17. lokakuuta 2015

Mangojuustokakku




Pohja
200 g Digestive keksejä
75 g leivontamargariinia / voita


Täyte
4 liivatelehteä
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa (paras on philadelphia)
1-1½ dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
kuorrute
2 dl mango sosetta (pilttiä)
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä


Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Laita leivinpaperi irtovuoan (n.25cm lev.) pohjalle ja levitä keksi/rasva seos vuoan pohjalle tasaisesti.

Liota 4kpl liivatetta kylmässä vedessä 5 min.
Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Sulata liivatteet kiehuvaan vesi tilkkaan. Lisää liivate juuston joukkoon sekoittaen.
Lisää kermavaahto mukaan ja kääntele varovasti tasaiseksi seokseksi.
Kaada täyte nopeasti pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään tunneiksi/yön yli.

Kuorrute

Laita 2kpl liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi.
Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, sulata liivatteet veteen ja lisää piltti. Sekoita tasaiseksi.
Kaada piltti seos kakun päälle ja nosta kylmään ainakin ½ tunniksi.
Irroita vuoka varovasti kun kakku on jähmettynyt kokonaan.




Jälkikommentit; 

Muuten hyvää, mutta kumpikaan ei suoranaisesti mangoa rakasta, joten ei ainakaan tälläreseptillä jatkoon. Ehkä jollain toisenmakuisella piltillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti